Захарова: Готови сме да разговаряме с всички за чудовището, което създадоха англосаксите!

Свят

Русия е готова да разговаря с всички заинтересовани страни, отворена е за контакти, включително и със САЩ. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщават руски медии.

 

„Вземаме всички слушалки на телефони, които звънят, не блокираме връзки, комуникации, разговори с нашите партньори – и с тези, които са останали партньори, и с тези, на които вече не можем да се обаждаме така, и с тези, които никога няма да ни бъдат партньори. Ние сме готови да разговаряме с всички, да говорим и така нататък“, допълни още Захарова.

„Москва е готова да предостави подробни разяснения за предстоящата провокация на Киев с използването на „мръсна бомба“ на всички заинтересовани и да осъществи съответните контакти по този въпрос“, коментира Захарова.

„Днес този въпрос вече беше глобално разяснен от руския външен министър Сергей Викторович Лавров, в комуникация с пресата той коментира тази ситуация. Той каза, че ние отбелязваме някои прояви на интерес от страна на специалисти от другата страна и също сме готови да изпълним нашата част, да провеждаме подходящи контакти. Това трябва да е ясно на всички – ние сме готови да отговорим на всякакви въпроси и ще дадем всички отговори. Това е позиция, която е многократно потвърждавана“, заяви Захарова.

„Какво трябва да направят сега Съединените американски щати, какво трябва да направят сега Великобритания и Франция – те трябва да оставят настрана всичките си дела, те трябва да седнат над материалите, които руската страна озвучи, предадени по време на телефонни разговори, да ги анализират публично. Под прякото им ръководство – говоря за англосаксонския дует – израсна още едно чудовище, което сега е на ръба и тласка този свят към най-опасната граница и всички го разбират.“

Освен това, отбеляза Захарова, обстрелът на Запорожката АЕЦ е пряко доказателство, че Киев се занимава с ядрен шантаж. Според нея, когато плановете на Украйна не са се осъществили, тя е преминала към друга тактика.

„И точно тази информация, повтарям още веднъж, Руската федерация предава тази информация на ключови държави, от които зависи какви решения ще вземе киевския режим. И вместо това, само в рамките на няколко часа, виждаме отговор, такъв, разбирате ли, груб, абсолютно безсъдържателен, но изпълнен в пропаганден дух, едно такова дребно парче хартия, скалъпено от външните министерства на западните държави, което се опитва напълно да отклони погледа на международната общност в друга посока. Все едно, че ние сме виновни за обстрела на АЕЦ „Запорожие“ или за подготвяната в Украйна мръсна бомба“, подчерта Захарова.

Източник Труд.бг

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *