Мария Захарова: С приказките за ядрени удари Киев и Западът разкриват, че са заинтересовани от опасна ескалация!

Свят

Създава се впечатлението, че Вашингтон и други западни столици може да са заинтересовани от опасна ескалация на ситуацията. Това се прави в рамките на деструктивната за международната сигурност и стратегическата стабилност линия на Вашингтон за осигуряване на глобално господство с всякакви средства и без оглед на опасността от провокиране на пряк въоръжен сблъсък между големите ядрени сили.

 

Трябва да се предотврати подобно развитие на събитията. Нямаме намерение да участваме в „напомпването“ на ядрената реторика.

Прес-секретарят на руското външно министерство Мария Захарова коментира и призива на украинския президент Владимир Зеленски за нанасяне на превантивен ядрен удар по Русия:

„Сега не знам кой може да се съмнява в това, което наистина мисли … Това показва неадекватност на възприемането на реалността и по принцип липса на разбиране на елементарни неща за това какво са ядрени оръжия, ядрена енергия .. .Това е просто пряко признание на киевския режим в абсолютната престъпност на неговите мисли»

Уместно е само да се припомни многократно потвърждаваното от ръководството на страната:
Русия е напълно привързана към принципа за недопустимост на ядрената война.
В такава война не може да има победители и тя никога не трябва да се отприщва.
Нашата позиция не се е променила.
Тя е записана във Военната доктрина на Русия и е потвърдена в Основите на държавната политика в областта на ядреното сдържане.

Не може да се търси двойно дъно, тъй като това се превръща в спекулация около ядрения проблем.

 

A.Z  Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *