ЗЛОВЕЩА „демокрация“: „Народни“ представители тръгват СРЕЩУ народа! Ето кои са те! Вижте ТУК!

България отблизо

Обществена тайна е, че 85% от българските граждани искат правителството на Борисов да подаде незабавно оставка. А преди ден стана ясно, че 78% от хората в България искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Но, въпреки че гласът народен е глас Божий, депутатите и правителството се натискат в креслата и не мърдат. Също както не мърда и Валери Симеонов. Той само се извини и каза, че не бил искал да каже това, което е казал. И че с думите „кресливи жени“ и „уж болни деца“ не бил искал да обиди никого.

Резонен е въпросът защо тогава е казал тези думи като не е искал да обиди никого? И какво точно е искал да постигне с тези груби и цинични изрази? Защото точно така бяха определени неговите думи към майките на деца с увреждания, от целия български народ.

Но Валери Симеонов си стои в Министерския съвет.

А 133 депутати подкрепиха правителството, за да не подаде оставка при искания от опозицията вот на недоверие за хаоса в системата на здравеопазването. И за още по-големия хаос, който ще настъпи, ако бъдат въведени новите „реформи“ в сектор здравеопазване.

Нима хората, които са гласували за ГЕРБ, патриотите и „Воля“ на Марешки са съгласни, в най-важната за тях система на здравеопазването, да се вихри хаос, некачествено медицинско обслужване, десетки хиляди левове, които болните трябва да дават за лечение, без гаранции, че то ще бъде успешно? Нима са съгласни да купуват непрекъснато увеличаващите се като цени животоспасяващи лекарства, само за да може лекарствената мафия да напълни джобовете си за сметка на болните и умиращи български  граждани?

Не са съгласни, разбира се. Но въпреки че хората в България искат безплатен достъп до качествено здравеопазване за всички, които съвестно са си платили осигурителните вноски, депутатите от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля гласуваха за запазване на правителството, което допусна мафиите и в здравеопазването. И което се готви да посее още по-голям хаос, чрез така наречените „нови реформи“ в здравеопазването.

Следователно, както и да го погледнем, тези „народни избраници“ от ГЕРБ, ОП и Воля са гласували против волята на своите избиратели. И против волята на българския народ. Само за да запазят топлите си местенца. И големите заплатки. И привилегиите. А болните да правят каквото знаят. Болните кучета ги яли.

Което, на практика означава, че тези депутати сами са се лишили от възможността да се нарекат народни избраници. Те не изпълняват своята клетва да служат на народа. И значи, трябва да напуснат народното събрание. И да си отиват в къщи. Или при накупените от тях с народни пари вили, хотели, яхти, супер модерни коли, пристанища и т.н.

Или да отидат в затвора за разхищение на държавни пари в особено големи размери. Защото те вече не представляват народа. Представляват само себе си и своите дребни егоистични интереси. Или интересите на олигархичните кръгове, които обслужват.

Те си мислят, че няма кой да ги изгони от парламента. И от Министерския съвет.

И ще си мислят така, докато народът не размаха голямата метла. И не ги измете всички през парадния вход. Вън, на студа. Където от години студуват и гладуват милиони български граждани.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “ЗЛОВЕЩА „демокрация“: „Народни“ представители тръгват СРЕЩУ народа! Ето кои са те! Вижте ТУК!

  1. Кога ще размахаме тази метла!?Мисля,че се бавим много!!!А наглите си стоят по креслата и се хилят самодоволно!!!Щели да управляват още 4 години!?Сигурно!Като и ние си стоим и чакаме!!!

  2. Жалък факт е , че протестите не са тъка масови както във Франция и Испания! За съжалени ние сме с робска психика!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *