Иван Гарелов взривяващо: Вярвате ли, че Гешев беше свален без намеса отвън? И че смеем сами дори да кихнем?

България отблизо
Отстраняването на Гешев беше направено от хората, които го избраха. Те демонстрираха, че се подчиняват на сили и влияния, които са вън от съдебната система. Олга Керелска, която гласува против избора на Гешев и против махането му, обясни, че и в двата случая вижда външна намеса.

Това заяви пред bTV журналистът Иван Гарелов.

 

Журналистът  определи като „празни думи“ обяснението, че Радев се опитва да съхрани Иван Гешев, за да бъде част от политически проект и припомни, че държавният глава отказа в началото да подпише указа за назначаването му.

 

„Много усилия се хвърлиха за съставяне на конституционно мнозинство. Шапка им свалям, но не разбрах какво точно искат да променят в Конституцията“, отбеляза Гарелов.

 

„Веднага, когато решиш, че парламентът ще назначава служебните кабинети, ще възникне проблемът – защо народът пряко избира президента? Целта им е да се ограничи властта на президента. Ако всички усилия са насочени към укрепване на властта – това е сталински модел. Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем. Не можем да съчиним какво да прави главният прокурор – да махнем длъжността. Служебните правителства също“, коментира още той.

 

Журналистът изрази мнение, че не е било предвидено назначаването на Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността главен прокурор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *