Иван Гарелов разби ГЕРБ: Никой не може да срине авторитета на президента Радев!

България отблизо

„Големият капитал, който има президентът Радев, е неговият авторитет. Най-много там ще бъде атакуван, за да може да бъдат поне изравнени силите“.

Но едва ли тези усилия на ГЕРБ ще бъдат увенчани с успех. Затова атаките се почват от рано, което пък съвпада с интересите на главния прокурор.

Това заяви журналистът Иван Гарелов, когото хората наричат „мистър Панорама“, в сутрешния блок на БНТ.

Според Гарелов ние отдавна вече сме навлезли в политическа криза, която в даден момент може да прерасне в парламентарна.

Той отбеляза, че атаката срещу президента Радев не е започнала сега. Журналистът е на мнение, че се играе двойна роля:

„Борисов е добрият, а в същото време атаките срещу президента вървяха от страна на Цветан Цветанов. Този път атаките срещу държавния глава ще вървят чрез Гешев и всички очакват, че ще има второ СРС или нещо от този род“.

„Ние си въобразяваме, че сме някакъв остров на спокойствието. Остров сме, но в никакъв случай не на спокойствието. Ние взаимно се избиваме помежду си.

Напрежението, което се чувства в населението е много силно и дори дребна случка може да взриви обстановката, каза той и добави, че всъщност са се случили много случки и то никак не дребни“, каза още Гарелов.

Никой не може да обясни например, защо сега трябваше Божков да бъде подгонен, а не по-рано. За него осъдителното в цялата история е това, че не може да насъскваш феновете на отбора, който ти издържаш.

Гарелов е съгласен с твърдението, че прокуратурата трябва да е еднаква към всички, но не е съгласен с демонстративността. „Според него има е едно наместване на пластовете в управляващата „върхушка“. Усеща се вътрешна битка в ГЕРБ, породена от борбата за бъдещето наследство на Борисов. И затова последният пласт бизнесмени, формирали се през мутренските години на 90-те постепенно започват да си отиват и да бъдат подгонени от закона“, каза още Иван Гарелов, цитиран от blitz.bg.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *