Извънредно: ИТН обявява кой ще е новият кандидат премиер!

България отблизо

ПП „Има такъв народ” дава пресконференция. В нея участват Николай Василев, който бе предложен за министър-председател, а вчера кандидатурата му бе оттеглена, както и зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов и Филип Станев.

„Благодаря ви, че сте тук. Всички знаем за какво е днешната пресконференция. Това започна от една партия, която трябва да припознава ГЕРБ като свой опонент, а не ИТН, започна Тошко Йорданов.

Николай Василев започна с думите, че това не е най-лесната пресконференция, но със сигурност ще е най-усмихнатата. Искам да благодаря на г-н Трифонов. В последните 2 месеца успях да се запозная със Слави и с представители на партията му, запознах се с много стойностни хора.

Кабинетът, който щеше да работи с най-висока скорост, правителство с ДНК на бъдещето. Има един положителен резултат. Българското общество се убеди, че нашата нация има образовани хора, добри специалисти.“, заяви той.

Н. Василев обяви още, че ако бе станал премиер щял да увеличи заплати и пенсии с 35 процента, но не каза откъде ще дойдат парите, понеже за икономика той не обели нито дума.

През последните три дни не само към мен, но и към колегите за министри се изляха доста цунамита, не смятам че съм пострадал от тези атаки. Заради „Булгартабак“ през 2002 година атаките бяха много по-силни.

Друга критика е, че не съм ново лице, а от НДСВ – това нито го отричам, нито го укривам. Друга критика, която повече ме обижда е че съм част от ДПС, защото съм част от тройната коалиция.

В живота си обаче имам само 2 зависимости – двете ми дъщери, увери Николай Василев.

Припомняме, че пресконференцията идва след като Слави Трифонов обяви, че оттегля кандидатурата на Василев за премиер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *