Извънредно: Осъдиха Румен Овчаров! Властта вече не подбира, само да не са виновни висшите функционери на ГЕРБ!

България отблизо

Специализираният наказателен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, съобщават от държавното обвинение.

Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на „Мини Бобов дол“ ЕАД нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов.

С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лева

Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд наложи и на бившия изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери – 22 775 574,35 лева.

Съдът уважи гражданския иск в този размер, Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления, съобщава Блиц.

Коментирайки случващото се можем да кажем, че герберите сега могат да осъдят всяка по-известна в публичното пространство личност, само за да отклонят вниманието от протестите. И да покажат, че те са чистички и белички, а другите крадат.

Ами тогава защо не осъдиха Цветан Цветанов?! Или Делян Добрев?! Или другите, замесени в скандали и афери за милиони?!

Ето затова хората казват, че правосъдието при ГЕРБ е избирателно. А Румен Овчаров като няма за какво друго да го осъдят, го съдят за…безстопанственост?!

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *