Излезе наяве новото руско оръжие, което проваля офанзивата на ВСУ

Свят

Украинските военни са се оказали безсилни пред руските планиращи бомби, съобщават световните издания. Това е така, понеже обикновените, но много мощни руски бомби са били модернизирани и превърнати в страшно оръжие.

 

Едно доста просто решение за модернизиране на наличните в руския арсенал бомби се оказало изключително ефективно.

В допълнение към използването на фугасни авиационни бомби ФАБ-500, украинските военни вече са се сблъскали с авиационните бомби от един и половина тона, които буквално заличават отбранителните позиции на украинската армия.

Украинските военни се жалват, че е практически невъзможно да се борят с руските планиращи бомби. За цялото време от началото на използването им не е свален нито един боеприпас, тъй като бомбите се движат много бързо и постоянно променят траекторията си на полет.

Дори съвременните системи за противовъздушна отбрана, доставени от западните страни, не могат да се справят с тях, докато броят на ударите, нанесени от подобни планиращи бомби, расте.

Унифицираните модули за планиране и коригиране осигуряват възможност за използване на бомбите на много големи разстояния. Това минимизира вероятността от поразяване на самолетите-носители и също така превръща конвенционалните бомби в прецизни оръжия.

В Украйна се опасяват, че именно благодарение на това руско решение украинските сили могат да бъдат разгромени, преди да успеят да организират каквото и да е настъпление, тъй като руските самолети могат да нанесат десетки опустошителни удари с едно излитане.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *