Изненада: Асен Василев ще съди Тошко Йорданов, а за президента каза, че подкрепата е…

България отблизо

Представители на „Продължаваме промяната” влизат в инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за втори мандат. Това заяви пред Нова нюз бившият служебен министър на финансите Асен Василев

„Все още не сме излъчили кои представители ще влязат в него”, добави той.

„Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас“, заяви Василев.

По думите му, новата формация „Продължаваме промяната” е отворена за разговори с всички, дори и с „Има такъв народ”.

„Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд”, уточни Василев.

Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ” и да направим нещо смислено за България”.

„Нашата цел за парламентарните избори е победата. Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно ние ще ги присъединим към коалицията”, каза още той.

Василев обясни, че разполага с около 70 хиляди лева в банкови влогове. Според него шефът на НАП Румен Спецов е продал фирма без данъчни задължения.

„С удоволствие бихме го приели в партията, но поради това, че той е данъчен чиновник към този момент, това няма как да се случи”, добави Василев.

Той коментира и изискването за деклариране на гражданство на кандидатите за депутати. „Ние няма да изискваме никакви декларации за гражданство, защото това е изискване на ЦИК при регистрацията. Всеки трябва да си попълни всички необходими документи към ЦИК”.

„Вземаме предложението на „Демократична България” за съдебната реформа и го слагаме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е”, обясни Василев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *