Буруджиева с внезапно салтомортале. ГЕРБ не може да управлява повече!

България отблизо

Силното послание на новата формация е, че са готови да създадат правителство с всички, които са почтени. Това послание казва едно: ще съставим правителство и ще го съставим и при разговор с ГЕРБ. Това заяви в предаването „Офанзива“ по Нова нюз политологът доц. Татяна Буруджиева. 

„Преди всички искаха само да има правителство, а сега вече има и такива, които искат да управляват, дано се групират около тях“, добави тя.

„10% разлика е много специфична граница на разлика. Те не са не просто символична и практическа граница. Те подсказват, че по-нататък парламентът е раздробен, коалициите трябва да са много широки. Освен това, невъзможността да се разберат с 1-2 субекта.

Заявката, че ще има правителство, е заявката, че ще си говорят с всички партии“, каза още политологът.

„Партиите на протеста с някои нови, които ще влязат, са твърде много субекти, 10-ина партии, които трябва да се разберат помежду си. И два пъти не успяват. Сега много ясно е дадена заявка, че ще се търсят партии, които имат ясни гласове и позиции. Те съдържат още едно качество – те са твърде дълго във властта и имат капацитета“, заяви Буруджиева.

И изрази надежда след третите предсрочни избори да има правителство, защото България го заслужава.

По думите й, ГЕРБ няма да състави правителство и в следващия парламент. „Те все още са в изолация. Трябва да мине още време, за да се върнат във властта. И те правят всичко възможно, за да запазят подстъпа си към властта.

За президентските избори амбицията им е много по-силна, отколкото за парламентарните, там всичко е ясно. През парламентарните няма как да доказват, че ще се връщат във властта. През президентските избори могат да докажат, че нацията не се е отказала от тях“, заяви политологът.

„Тези избори няма да са лесни. Двойката Радев-Йотова изглеждат основния фактор в тези избори. Битката кой да бъде на балотаж ще е само между двама.

До 14 ноември има твърде много време, ще се платят поне 2 сметки дотогава. Голямата сила ще е на кампаниите и за това кой как ще успее да повлияе на хората какво да разбират, че се случва.

За 30 години има само един повторен президентски мандат. Не е лесно. Двойката, която се кандидатира за втори мандат, е в особено положение. Тя изглежда безалтернативна, но се изисква много работа, за да го спечели.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *