вторник, юни 15, 2021
Начало > Свят > Изненада: Владимир Путин закова Байдън: Ако имате нещо да ми казвате нека поговорим в пряк ефир, за да ни чуе цялото човечество!

Изненада: Владимир Путин закова Байдън: Ако имате нещо да ми казвате нека поговорим в пряк ефир, за да ни чуе цялото човечество!

Свят

Руският президент Владимир Путин предложи на американския си колега Джо Байдън да проведат открит диалог в пряк ефир още утре или в понеделник.

Путин каза, че е готов „още сега“ да възложи на руското външно министерство организирането на такъв разговор, предаде ТАСС.

Пред телевизия „Росия-24“ той заяви, че не би искал много да отлага този разговор, добави, че през почивните дни иска да замине за малко на почивка в тайгата, но утре или в понеделник би могъл да разговаря с Байдън.

„Ние сме готови по всяко време, което е удобно за американската страна“, каза руският президент. „Бихме могли да поговорим за двустранните отношения и за стратегическата стабилност, за решаването на регионални конфликти и за други проблеми, с които се сблъсква човечеството“, каза Путин.

Тема на разговора би могла да бъде и борбата с коронавирусната пандемия. „Известно е, че ситуацията в САЩ не е лесна, те още са далече от решаване на тези въпроси. У нас движението е по-уверено напред, има за какво да поговорим, има какво да споделим“, заяви той.

Путин подчерта, че разговорът с Байдън може да се състои „при условие, че това бъде открит, честен разговор, по същество, в пряк ефир, за да ни чуе цялото човечество, закова руският президент“.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *