Проф. Дарина Григорова: Атаките срещу Владимир Путин са обречени на неуспех!

Свят

„Това е поредният кух политически проект на Запада, той не е интересен. Дори сега няма избори, затова някои определят активизацията на Навални като суха тренировка“.

 

Така коментира пред БНР проф. Дарина Григорова, преподавател по руска история в СУ „Св. Климент Охридски“, филма „Дворец за Путин“, направен по разследване на Фонда за борба с корупцията на опозиционера Алексей Навални.

По думите ѝ той не е интересен и от гледна точка на използване на учениците:

„Наричат го „пубертетен фюрер“, защото по социологически данни 2014-2015-а година и сега 2019-2021-ва година неговите привърженици са между 15 и 22 години. Получава се, че той въвлича децата, докато пораснат, после те го изоставят. Играе ролята на политически Питър Пан, който е обречен да не може да надрасне и себе си политически“.

Според проф. Григорова опитите да бъдат представени за реалност лайковете на филма в YouTube е прах в очите:

„Че 85 милиона са престанали да Вярват на Путин, а навън излязоха около 20 хиляди души, максимум. Колкото бяха и през 2017 г. срещу 2018-а. Запазва се същият процент на активност и се увеличава частично в провинцията“, уточни тя.

Тя прогнозира, че протестите в Русия, провокирани от ареста на Навални, няма да доведат до нищо.

В „Политически НЕкоректно“ преподавателката по руска история припомни, че Навални е антисемит и изказа, че това е била една от причините, поради която той е бил „върнат от Германия“:

„Това може да предизвика скандал, неговото минало го държи като заложник. По тази причини руските либерали гледат на него със съмнение. Това е другото двойно дъно на Навални“.

Според проф. Григорова позицията на премиера Бойко Борисов по случая „Навални“ е с външнополитическа употреба, а президентът Румен Радев не трябва да заема позиция заради вътрешнополитическа употреба.

Речта на Путин в Давос

„Едно от посланията на Путин беше за деградацията на системата за глобалната сигурност. Общото е протегнатата ръка. Той отново припомни, че Русия и Европа са естествени партньори и Русия протяга ръка – до Владивосток да бъде краят на Европа, а не до Урал. Ясно беше казано, че Русия е естествена преграда на всякакъв вид монопол – корпоративен, военен или геополитически“, коментира проф. Григорова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *