Изненада: Ето какво направиха афганистанци, обучени от US инструктори! Няма да повярвате!

Свят

Руската частна военна компания/ЧВК/ „Вагнер“ обучава в Иран бойци от афганистанските сили за специални операции като ги готви да се включат във войната срещу Украйна – планира се до края на годината да бъдат мобилизирани 3000 военнослужещи, а до февруари-март – още до 5000.

 

Това е заявил украинският военен експерт Алексий Хетман, съобщава „УНИАН“.

„В Белгородска и Курска област Николай Патрушев (секретар на Съвета за сигурност на Русия) създава организационен комитет на „народната милиция“. Те искат да присъединят към „Вагнер“ афганистанците, преминали сериозно обучение.

– За никого не е тайна, че бойците от специалните сили на Афганистан са преминали обучение от американски инструктори, още когато части на американската армия бяха в Афганистан. Това са хора, обучени и готови. Те знаят как да се бият – казва Хетман.

Припомняме, че афганистанците са бесни на САЩ, заради нескончаемите бомбардировки, в които загинаха техни близки, роднини и приятели. Затова сега много афганистански бойци, обучени от американците, доброволно се записват в руската ЧВК „Вагнер“, за да участват в „свещения джихад“ срещу САЩ и Украйна.

– Планира се до края на годината да бъдат мобилизирани поне 3000 такива войници, а до февруари-март – още до 5000. На тези бойци е предложена медицинска застраховка за тях и семействата им, както и заплата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *