Изненада: Йорданов разкри на кого Татяна Дончева е давала половин милион подкуп! Има и още мистерии!

България отблизо

„В края на миналата седмица казах една истина, която предизвика голям скандал. Въпреки че тази истина всеки един от вас много добре я знае, но сега тя се използва от различни политически лица, говорещи в публичното пространство с цел да удовлетвори техните интереси“. Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в предаването „Студио Хъ“ по 7/8 ТВ. 

Дясната ръка на Слави Трифонов разкри и кой е въпросният човек от ИТН, на когото Татяна Дончева предложила 500 000 лева.

„Истината е само една – на 12 август зам.-председателят на НС и депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Татяна Дончева в 17:30 часа отива в офиса на депутата от „Има такъв народ“ Радостин Василев, за да го убеждава да разцепи групата на ИТН и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство“, обясни в ефир Тошко Йорданов.

„Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от госпожа Татяна Дончева, с която се познавах бегло. Тя ме потърси два-три пъти по телефона, помоли ме да се видим извън НС на дискретно място. Аз веднага ти споделих, обсъдихме го внимателно. Но решихме с теб да се видя с нея“, каза Радостин Василев.

„Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре“, разказа още Василев.

„500 k“ е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на НС Ива Митева, но впоследствие задраскала името й.

Дончева не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето, но той го разчел като намек.

„Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от цялата история. Тя не говореше нищо през това време, докато си драскаше. Не можах да анализирам дали се опитва да си купи един-двама или цялата парламентарна група. Казах й, че това няма как да стане“, обясни още депутатът от ИТН Радостин Василев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *