Изненада от „Билд“: Русия, САЩ и Германия са обсъждали скорошна размяна на Навални за руски агент

Свят

Русия е планирала да размени опозиционера Алексей Навални, който наскоро почина в наказателна колония, за руския агент Вадим Красиков, пише „Билд“ в своята рускоезична версия в Telegram, цитиран от „Фокус“.

Веднага след смъртта на Алексей Навални се появи информация, че опозиционерът е можело да бъде разменен в близко бъдеще.

Според информация на „Билд“ преговори за тази размяна наистина е имало. В тях са участвали Москва, Вашингтон и Берлин. Руският президент Владимир Путин е искал да върне в Русия агента Вадим Красиков, който е в германски затвор.

По-рано журналистът от вестник „Билд“ Филип Пятов, че Навални „можеше да бъде освободен през следващите седмици или месеци. Опозиционният политик е можело да бъде разменен за руснака Вадим Красиков, който уби бивш чеченски командир в парка Тиргартен в центъра на Берлин.

Президентът на Русия Владимир Путин говори за такъв възможен обмен в интервюто си за американския журналист Тъкър Карлсън.

В края на миналата година „Уолстрийт джърнъл“, цитирайки неназовани западни служители, съобщи, че САЩ и Русия водят преговори за размяна на затворени руски шпиони за чужденци, задържани от Кремъл, сред споменатите имена е и руският опозиционен лидер Алексей Навални, докато Русия иска осъдения убиец Вадим Красиков да бъде върнат.

Източници: „Труд“, rbc.ua

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *