Изненада: Руски спецназ и арктическа пехота превзеха стратегически плацдарм!

Свят

Съветникът в канцеларията на украинския президент Алексей Арестович съобщи, че руснаците изненадващо са стоварили десантни войски на стратегически важния остров Голям Потьомкин, който всъщност контролира устието на Днепър и се намира само на 250 метра от Херсон.

 

„Те стовариха специални части там и се опитват да контролират устието на Днепър“, каза Арестович, цитиран от медиите в страната.

Украинският военен експерт Машовец уточнява, че островът е бил окупиран от силите на 80-а мотострелкова бригада (14-ти армейски корпус на Северния флот), 25-ти полк на специалните части на ГРУ и рота на подразделението БАРС (руски доброволци-резервисти).

Десантът е извършен на южния бряг на острова от страната на контролираното от Русия Белогрудово. Руската групировка заема южната и югоизточната част, провеждайки разузнаване до езерото Закитное, придвижвайки се към северния бряг на острова.

По такъв начин руската армия лишава украинците от всякакво предимство, защото контролира пътищата по река Днепър и доставките на оръжие, боеприпаси и храна за ВСУ са отрязани като с нож.

Руснаците воюват не само с оръжия, но и с ум.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *