Изненада: Татяна Дончева със саблен удар срещу Борисов и ГЕРБ! Ето какво се случва!

България отблизо
Ако някой смята, че Борисов за 12 г. на власт е изпрал биографията си, се е объркал. Много се е объркал.
Хората в ГЕРБ ще трябва да отговарят какво общо имат с миналото на лидера си, което също им е добре известно и трябва да кажат – в името на какво, как си обясняват кюлчетата, пачките и всичко останало. До този момент не сме чули никой от тях да казва какво мисли по този въпрос и защо това не е недопустимо. Тепърва ще се вади какви пари са похарчени от държавата, къде са отишли, кой е отговорен за това. Те трябва да се подготвят за това.

Това заяви пред Българската национална телевизия Татяна Дончева от „Изправи се! Ние идваме“.

Тя коментира по какъв начин би изглеждала бъдещата конфигурация на парламентарното мнозинство и разясни спекулациите около подкрепата на Движението за права и свободи. По думите на Дончева никой не може да забрани на някого да дава подкрепа и никой не може да разпореди на някого как да гласува. От „Изправи се! Ние идваме“ обаче продължават да настояват да не се вижда дългата ръка на ДПС в бъдещото правителство.

 

„Как ще се гласува си е тяхна работа. Но искаме да не се виждат персони, свързани със сделките на Пеевски от съвсем близкото минало. Ако ще разграждаме „модела ГЕРБ“, трябва да е ясно, че разграждаме икономическите схеми – симбиозата между Пеевски, разклоненията му от фирми и ГЕРБ“, посочи Дончева.

 

Днес предстои втората порция разговори между „Има такъв народ“ и парламентарно представените партии. На среща бяха поканени всички, освен ГЕРБ. Вчера такава се проведе с „Демократична България“, а днес на масата срещу ИТН ще седнат БСП и „Изправи се! Ние идваме!“. Утре има среща и с ДПС. Вчера Тошко Йорданов от формацията на Слави Трифонов помоли да не се спекулира с подкрепата на Движението за права и свободи.

 

„Има реалности – за да управляваш, трябва да имаш повече от 120 гласа, за да може нещата да вървят гладко, да не мръзнеш всеки път като трябва да си прокарваш дневния ред“, обясни Татяна Дончева.

 

„ИТН има най-голям интерес правителството да заработи. С техен мандат правителството ще има с администрация, формирана зле, насъсквана да бъде враждебна. Революционният ентусиазъм на тези хора ще бъде охладен, но ще има седмици и месеци, в които ще са нужни нерви и здрава ръка“, допълни още тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *