Изненада: Украинските сили се оттеглят от Северодонецк и Лисичанск! Донбас вече е руски!

Свят

Губернаторът на източната Луганска област на Украйна, която почти изцяло падна под руски контрол, каза в петък, че е възможно силите на Киев да бъдат принудени да се оттеглят от последния джоб на съпротива, за да не бъдат обградени, предава Ройтерс.

„Руснаците няма да могат да превземат Луганска област през следващите дни, както прогнозираха анализаторите“, написа губернаторът Сергей Гайдай в публикация в своя канал в „Телеграм“ , имайки предвид близко разположените един до друг градов Северодонецк и Лисичанск.

„Ще имаме достатъчно сила и ресурси, за да се защитим. Възможно е обаче, за да не бъдем обкръжени, да трябва да отстъпим“, каза той.

Сутринта бе съобщено, че руските войски вече контролират над 95% от Луганска област и през следващите дни усилията вероятно ще бъдат насочени към пълното превземане на Северодонецк и до дни вероятно този град и съседния Лисичанск ще бъдат изцяло обкръжени.

А това на практика означава, че последните останали населени места в Донбас попадат под контрола на Русия. След тях е ред на Харков и Одеса, които са последните големи градове все още под контрола на ВСУ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *