Илиана Йотова обяви кога ще падне правителството

България отблизо

Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на Министерството на вътрешните работи, това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, вероятно визирайки напускането на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Искането за оставката му бе лансирано от премиера Николай Денков и вътрешния министър Калин Стоянов след убийството на Алексей Петров, но получи отказ за съгласие от президента Румен Радев да го освободи от поста.

„Ако някой мисли, че така ще спечели изборите, дълбоко ще греши и ще се кае само след 1 месец. Не МВР ще спечели следващите местни избори. Аз съзнавам, че стриктно се спазват предписанията от партийното събрание на ПП, очевидно това е техният подход, очевидно така са решили да правят политика, очевидно това е начинът, с който ще се опитат да правят правителство и в следващия етап, когато има ротация, или няма ротация“, допълни тя.

„Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се увеличават цените на електроенергията до следващата година означава, че те имат един доста къс кръгозор, т.е. те смятат, че след няколко месеца правителство няма да има, а след тях вече другите да берат грижа „, посочи още Йотова.

Тя призова правителството да се съсредоточи върху съществените проблеми на хората – галопираща инфлация, пълзящи нагоре цени на горивата, как младите хора ще посрещнат 15 септември.

„Вместо безумните решения и безумните предложения, които се правят и приемат в Народното събрание, действително да се съсредоточим върху онова, което трябва да се случи“, каза Йотова и допълни: „Войната обявена на президентската институция от страна на правителството, сигурно за някой има значение, но за българския народ няма“, посочи още вицепрезидентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *