Историята се повтаря: Майор от ВСУ направи изявление за Часов Яр

Свят

Майорът от ВСУ Лапин: Часов Яр го връхлетя съдбата на Авдеевка и Артьомовск.

Град Часов Яр бе връхлетян от съдбата на Авдеевка и Артьомовск, заяви майорът от въоръжените сили на Украйна в оставка Игор Лапин в интервю с бившия депутат от Радата Борислав Береза.

«Същата история връхлетя и Часов Яр на фона на купищата наши проблеми с отбранителните линии. Това не ме прави щастлив», посочи той.

Според него украинските въоръжени сили не могат да удържат отбраната в този град, защото руските военни пробиват защитата и прекъсват снабдяването на украинците в дадения район.

Във вторник съветникът на председателя на Донецката Народна Република Игор Кимаковски заяви, че град Часов Яр в ДНР, който се превърна във важен логистичен център за украинските въоръжени сили от 2014 г., губи стратегическото си значение за украинската армия, защото руските войски поемат огневия контрол на пътищата, водещи дотам.

Както отбеляза Кимаковски, град Часов Яр се използва от врага за ротация от 2014 година: там се стоварвали новите части от другите региони на Украйна за Въоръжените сили на страната. А в Артьомовск се извършвало товаренето на разбитите в бойните действия части, т.е. тези два железопътни възела са били в миналото ключови за украинското командване. Сега от тях са останали само руини.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *