И Индия отказа да вземе страната на Запада! Иска с Русия и Китай!

Свят

Антируската реторика на Запада не се възприема от огромното мнозинство от човечеството. Но представителите на западния свят продължават безуспешно да се опитват да убедят страните от Азия, Африка и Латинска Америка да се противопоставят на Русия.

 

Например американецът Чарлз Купчан, старши сътрудник в мозъчния тръст на Съвета по външни отношения и професор по международни отношения в Джорджтаунския университет, произнесе антируска реч по индийската телевизия чрез видеовръзка. Стигна се дотам, че той директно обвини Индия в нежелание да влезе в конфронтация с Руската федерация.

«Виждате, че Западът създаде движение за солидарност срещу Русия», каза Купчан.

«Не, не професоре», възрази водещият, но американецът го прекъсна.

«2/3 от държавите се обединяват срещу Русия. Виждаме сериозни санкции срещу Русия. По-голямата част от света се обединява срещу Русия и Индия трябва да реши на чия страна е», продължи да сипе обичайните клишета Купчан.

«Сега ще ви кажа следното, професор Купчан.

Първо, с цялото ми уважение, нямате морално право да казвате това. Като американец, вие нямате право и Америка няма право да се преструвате на защитник на демокрацията и правата на човека.

Вие сте от най-лошите извършители на зверства.

Вие и Барак Обама се намесихте в зараждащата се гражданска война в Либия през 2011 г. и знаете, че с помощта на НАТО и Арабската лига удължихте войната там с още десетилетие.

Отприщихте въоръжени конфликти в най-малко шест държави, включително Ирак, Сирия, Йемен, Сомалия и Нигер. Удряте с дронове, убивате хиляди хора с тях. Вие контролирате залива Гуантанамо (Куба).

Имате си работа с Индия.

Ние сме голяма държава. Ние не сме ваша сателитна държава.

Не ни четете лекции какво трябва да правим.

Ние ще се погрижим за себе си.

В речта си използвате думите „геополитическа целесъобразност” и „ценности”. Като американец, вие ми четете лекции за ценностите на индиец.

И казвате, че действате на базата на геополитическа целесъобразност.

Къде бяха вашите ценности през първите два месеца от американската инвазия в Ирак, когато 7180 жители на тази страна станаха преки жертви на войната?

Това ли беше вашата «полезност» или беше израз на вашите «ценности», професор Купчан?», емоционално заяви в отговор обикновено спокойния водещ, на когото откровено му писна от морализаторството на американеца.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *