Кадиров: Русия громи в Донбас, Киев трепери, че руснаците идват!

Свят

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви в канала си в Telegram, че съюзническите сили на Русия и ЛНР скоро ще превземат Лисичанск.

 

„Предавам ви актуална оперативна информация. Както обещах, тези дни имаме много добри новини.

– Бих искал да отбележа, че освен успешното настъпление на войските по направлението, за което отговаря моят скъп брат, Героят на Русия Замид Чалаев, имаме добри резултати и по направлението на Северодонецк и Лисичанск, където моят скъп брат Апти Алаудинов също предава оперативна информация за успехите на нашите войски и тези на ЛНР.

Северодонецк вече е превзет, а в най-близко бъдеще ще чуете съобщение за превземането на Лисичанск и за изчистването на територията му от бандеровските окупатори. Наред са Харков, Одеса и Киев“, се разбира от изявлението на чеченския лидер.

В Западния военен окръг в Русия продължава да се формира 3-ти армейски корпус с до 15 500 военнослужещи и с постоянен пункт за разполагане в Мулино, Нижегородска област. Не е изключено той да бъде използван за офанзива срещу столицата на Украйна.

За това в интервю за „Укринформ“ разказа командирът на групировката на силите и средствата за отбрана на град Киев Александър Павлюк.

„Понастоящем до три батальонни тактически групи, една ротна тактическа група от Въоръжените сили на Руската федерация и до три батальона от войските на Федералната служба на Националната гвардия са съсредоточени по протежение на украинската държавна граница в Брянска и Курска област на Руската федерация.

– Посочената по-горе групировка не е достатъчна за провеждане на настъпателна операция по посока на Киев, основната задача е да се покрие руско-украинската граница.

– Общата групировка на противника в посочената полоса, като се има предвид граничната служба на Федералната служба за сигурност на Русия, може да включва: личен състав – до 4 хил. души, огнестрелно оръжие – до 300 единици“, казва Павлюк.

Освен това, според командира, руските сили продължават да формира резервни формирования и нови военни части, за да се увеличи групирането на войските и да се създадат благоприятни условия за настъпление в северозападната зона.

„Според наличната информация, в Западния военен окръг продължава формирането на 3-ти армейски корпус с численост до 15 500 военнослужещи с постоянен пункт за разполагане в Мулино (Нижегородска област).

– Предварителната дата за готовност за изпълнение на мисиите е 15 август тази година. Не е изключено при необходимост части и военни подразделения от създавания армейски корпус да бъдат включени в настъпление срещу Киев“, подчерта той.

Павлюк също така отбелязва, че и в бъдеще противникът ще продължи да нанася въздушни удари, по-специално ракетни удари с използване на високоточни оръжия, и ще поддържа необходимия набор от войски в близост до държавната граница за провеждане на сдържащи действия.

Също така той не изключва нападателни (рейдови) действия в определени направления и укрепване на позиции в участъка на руско-украинската граница

Междувременно, ръководителката на Американската агенция за международно развитие (USAID) Саманта Пауър заяви, че Украйна харчи 5-6 млрд. долара всеки месец за бойни операции.

Бившата пратеничка на САЩ в ООН определи тези разходи като „зашеметяващи“ и подчерта, че обещаната от Вашингтон помощ от 7,5 млрд. долара няма да ги покрие.

„Тези пари няма да са достатъчни, ще е необходима по-голяма пряка бюджетна подкрепа занапред“, заяви Пауър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *