Каракачанов изненадващо: Защо да махаме министри, ако шофьорът на автобуса е виновен? Нека си работят хората!

България отблизо

Да не се примат оставките на тримата министри- Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, ако се окаже, че шофьорът на автобуса е виновен за катастрофата в Своге, погубила 17 души. 

Това предложение лансира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти.

“Преди да излезе разследването  и да се види каква е истинската причина, не трябва да се приемат оставките. Ами ако излезе, че  грешката е изцяло на шофьора?”, заяви Каракачанов. Според него става дума за министри, които могат да бъдат защитени само с оглед тяхната работа.

“Трябва да има диалог не само в малката, но и в голямата коалиция. Редно беше да бъдем информирани за оставките, а не да научавеме от тях през медиите”, категоричен бе вицепремиерът.

“Това, което направихме, никой досега не го е правил. Има кой да решава, има си капитан на отбора, има си Народно събрание- те да преценят”, коментира пък вътрешния министър в оставка Валентин Радев. Той припомни и инцидента от 2006 г., когато автобус падна от мост в Бяла и загинаха 19 душиц И допълни, че тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков не е под оставка. Но в ГЕРБ се правело така.

“Няма да оттегля оставката си- Това беше най- правилната постъпка”, категоричен бе и регионалният министър Николай Нанков. Подчерта обаче, че понятията вина и политическа отговорност са две различни неща. И не обясни, че си дава оставката, защото знае, че няма да бъде приета.

Tagged

4 thoughts on “Каракачанов изненадващо: Защо да махаме министри, ако шофьорът на автобуса е виновен? Нека си работят хората!

  1. Оставки веднага и в затвора! Каракачанов, Порожанов и Цачева също! Конфискация и затвор за некадърниците и предателите!

  2. Е ТОВА ВЕЧЕ Е НАГЛОСТ – АБЕ БАЙ ШИШКО, АМИ ЗАЩОТО ТИЯ ТАКА НАРЕЧЕНИ МИНИСТРИ НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ГИ ИЗРИТАТ. А ТИ ЛИЧНО ЩЕ ИМАШ ПО ГОЛЯМ УСПЕХ, АКО СЪС СИНЯТА КАСКА НА ГЛАВА СИ СЛОЖИШ И ЧЕРНА ПРЕВРЪЗКА КАТО ТИТАНЪТ НА МИСЪЛТА В. РАДЕВ! АЧИ ТО БИЛО ЛЕСНО БЕ – САМО ШОФЬОРЪТ Е ВИНОВЕН – А КОЙ Е НАПРАВИЛ ТОЗИ ПЪТ, КАТО Е ВЛОЖИЛ НЕКАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ, САМО И САМО ДА ОТКРАДНЕ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *