Кирил Петков и Христо Иванов съзряха тайна конспирация между Радев, Борисов и Пеевски: Имали общи…руски интереси

България отблизо

Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев – така коментира лидерът на ПП Кирил Петков в кулоарите на парламента отказа на Даниел Митов от кандидатурата му за външен министър в служебната власт. 

„В момента, обаче, започва да се разпада сделката. Явно този външен министър, който беше избран, той въобще не е с евроатлантически поглед, даже напротив, вдигна веждите на много хора, когато се изказа с проруска реторика. Защо беше сложен този министър?

Не може да ми се каже, че Борисов не го е знаел или Пеевски не го е знаел, че е там. Впоследствие решават да го дръпнат. Да, Митов има нормални европейски визии за външната политика – добре, обаче има договорка и сега президентът явно пита къде е неговата част от уговорката и защо му махат външния министър“, каза Петков.

По думите му всичко това се пренася и в зала.

„Какво се случва и в момента в зала – „Боташ“, договорът, който струва на България половин милион долара на ден, близо 1 млн. лева на ден, ГЕРБ изведнъж казват, че трябва да се обсъди точка за този договор, но го няма докладът, а той е приет от комисия. Изведнъж ГЕРБ започва да брани служебното правителство на Радев, защо?!

Последният елемент е, че енергийният министър е точно човек на „Турски поток“. Така аз започвам да си мисля, че тази евроатлантическа кожа, в която се крие господин Борисов в момента, отдолу прозира нещо различно. Прозира сделка за енергийния министър, прозира сделка за Сарафов и неговия заместник, прозира сделка за Радев и за „Боташ“.

Как може да има готов доклад и той да не е внесен. Така че евроатлантизмът започва да се изпарява от въздуха и истината започва да излиза“, посочи Петков.

Според Христо Иванов интересна подробност на случилото се през днешния ден е това, че диалогът между служебния премиер Димитър Главчев и президента Румен Радев ще продължи, както заяви самият Главчев по-рано.

„Радев твърдеше, че не може да има каквото и да е отношение към състава. Сега вече няма консултации, а сега вече се оказва, че Радев има отношение към състава, но той тогава не повдигна въпроса за вътрешния министър. Как може да имаш отношение за външния министър, а да нямаш правомощия за вътрешния?

Да нямаш правомощия и за скрития коалиционен партньор в това правителство, а именно Сарафов?! Очевидно е осигурено неговото участие в коалицията, така че тя да прикрива гърба както на господин Пеевски, така и по отношение на „Боташ“ и тази мръсна тайна за половин милион, която гледаме как се прикрива със срамни процедурни ходове в зала“, заяви Иванов.

От ПП-ДБ заявиха, че от ГЕРБ зависи дали ще имат разговори помежду им след изборите, Борисов по-рано посочи, че зависи от ПП-ДБ.

„Зависи от ГЕРБ дали те ще позволят да бъдат вкарани в сглобка, която Пеевски програмира с този състав и тази скрита архитектура на служебното правителство. Сглобка, която включва Пеевски, прокуратурата, Радев и кръгове около Радев. Нали виждате очертанията на едно бъдещо мнозинство. ГЕРБ трябва да решат дали ще влязат в това, или ще продължим усилията към реформи“, каза още Христо Иванов.

Tagged

1 thought on “Кирил Петков и Христо Иванов съзряха тайна конспирация между Радев, Борисов и Пеевски: Имали общи…руски интереси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *