Кирил Петков: След четири години България ще е във възход! Съвестта ми е чиста!

България отблизо

Хванах се за главата, докато бях в Ямбол, виждайки местната болница. Пациентите там се пренасят в одеяла. Лечебното заведение се нуждае от 25 млн. лева, за да бъде завършено. В същото време всяка година в здравеопазването изтичат 5,6 млрд. лева. Въпросът е какво правим със здравната криза?

Това коментира в интервю за предаването „Панорама“ по БТВ съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ и бивш министър на икономиката Кирил Петков.

„Когато един директор на болница получава 80 000 лева, а един млад лекар се чуди как да оцелее и търси перспектива на Запад. Правим толкова малко, за да заработи здравната ни система. Трябва да спрем изтичането на средства и да ги насочим в правилната посока“, смята Петков.

„Винаги трябва да се уповаваме на науката. Нашето предложение е да се тестват за антитела веднага всички българи. Ако те имат високо ниво на антитела – те да получават сертификат за два месеца. След това, ако антителата се запазват – да се удължи срокът на тези сертификати. Трябва да има една масирана кампания, в която да се обяснят ползите и рисковете от ваксините. Тази кампания можеше да започне по-рано. Срещаме разбиране, че е нужна подобна кампания“, коментира Кирил Петков по отношение на COVID пандемията.

Най-големият проблем за възрастните хора, с които се срещнахме не бе пандемията, а това младите да се върнат в страната, посочи той.

„Аз съм с чиста съвест. Когато казаха, че моите актове ще се обжалват, аз се запитах кои точно – тези за отстраняването на корумпираните служители в ББР или тези за язовирите? Горд съм с актовете ми като министър“, отсече бившият министър на икономиката.

„Да ми говорите за морал, вие, които издигате г-н Пеевски за лидер на партийна листа, г-н Пеевски, който е символ на корупция и кражби. Когато имате наглостта това да го направите, вие показвате среден пръст на целия български народ, обърна се Кирил Петков към Йордан Цонев от ДПС.

„Ако не спрем 8 млрд. лева изтичащи от бюджета всяка година няма как да възстановим икономиката си. Решили сме да приключим с краденето ви“, обърна се Петков към ГЕРБ в лицето на Деница Сачева.

„Нещата се променят към по-добро. Коалиционното правителство ще бъде адекватно и възможно. Когато то се случи то ще се справим с двата наболели проблема – високите цени на тока и здравната криза“, обяви Кирил Петков. Той подаде символично ръка за обединение към представителите на протестните партии.

„Министерството на земеделието от толкова години се управлява от вас и се краде“, отчете Петков, визирайки ДПС. „Когато ГЕРБ и ДПС ни атакуват – значи сме на прав път“, завърши той.

„България е една богата страна, но много крадена. Ние сме тук да спрем тази кражба и да И дадем целия възход, който заслужава. Времето на промяната идва. Тридесет години са твърде дълъг период. След 4 година страната ни ще е във възход“, каза още Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *