Кирил Петков: Радваме се, че ни атакуват, защото това означава, че си вършим работата!

България отблизо

Ще се фокусираме върху здравната каса, където над 5 млрд. лева явно не се разпределят и разходват добре и качествено. Друга важна промяна ще бъде, че директор на болница, която работи на загуба, няма как да получава заплата от 90 000 лева. Това трябва да се промени и спре.

Веднага ще се фокусираме и върху образованието. Там заплащането на учителите не трябва да зависи само от броя ученици, но и от качеството на образованието.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред жителите на град Гоце Делчев, където двамата с Асен Василев представиха програмата си. Проблемите, които вълнуваха хората, отново бяха здравеопазване, образование, работни места и пенсии, COVID кризата.

„Идеята ни е да запазим тези допълнителни 120 лева към всички пенсии. Ако успеем да овладеем тези кражби за 8 млрд. на година, няма да има проблем с тези пари. Точно това е идеята на моите думи – десни мерки – с леви средства. Целта ни е да няма българин под прага на бедността.

Ясно е, че младите хора бягат. Трябва да има инвестиции, за да има работни места и добри заплати, за да може те да остават по родните си места.

Проблемът е корупцията. Инвеститорите бягат точно заради корупцията. Като се спрат корупцията и кражбите, инвеститорите ще дойдат.

Ние се радваме, че ни атакуват, защото това означава, че си вършим работата. Разбирам и тези, които ни атакуват. Представете си, че сте крали 15 години и идват едни момчета и спират кранчето. Естествено, че ще ги атакувате. Основни наши приоритети ще са смяна на главния прокурор и реформи в КПКОНПИ. Сега те, заедно със специализираните съд и прокуратура, са бухалки. Виждате с Борисов какво става. Той си е избрал Цацаров и прокуратурата не предприема никакви действия срещу бившия премиер“, заяви Кирил Петков в разговор с гражданите на Гоце Делчев.

„Спряхме течовете в държавата и видяхте какво стана – намериха се средства за актуализация на бюджета, за COVID кризата, за земеделие“, добави от своя страна Асен Василев. „Представете си сега, че в следващите четири години тези течове и кражби за 8 млрд. годишно влизат в държавния бюджет, тогава наистина ще има възможност България да започне да се развива по един нормален път и да има средства за всичко – здравеопазване, образование, бизнес“, категоричен бе Василев.

„Ние предложихме зелените сертификати да се разширят. Ние сме за сертификатите, но всеки, който е прекарал COVID-19 и има антитела, също да може да взима сертификат“, добави Асен Василев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *