Кой активира Костадинов да спасява Сглобката?

България отблизо

Днес, в един напълно случаен четвъртък, без мащабна кампания, без никаква предварителна загрявка по тази тема, както иначе винаги прави, Костадин Костадинов внася спешно законопроект за излизане от НАТО. Не за какво да е, а за излизане на страната от Северноатлантическия пакт и промяна на целия геополитически курс – нещо много по-голямо дори от кампанията им относно еврото.

Странният ход на лидера на „Възраждане“ идва точно в момент, в който имат два дена да решат остават ли заедно ППДБ и ГЕРБ в сглобката. Това може да се окаже неочакван подарък, буквално спасителен пояс, за „евроатлантическата коалиция“. Прекрасен за посолства, европейски институции и електорални ядра. Защото този напълно неочакван ход  на Костадинов показва нагледно защо такава коалиция като сглобката трябва да я има въпреки хилядите противоречия.

Досега Костадинов винаги е бил автентичен играч на терена на скептичните към Запада у нас, но този ход може да се окаже точно в полза на прозападната ориентация в България.

Повечето инициативи на Костадинов досега вървяха редом с медийни кампании с месеци наред, а проектозаконът за напускане на НАТО излиза без никакво предупреждение.  Точно в пика на разпада на „евроатлантическата коалиция“.

Не е ли съмнително?

Източник Труд

Tagged

1 thought on “Кой активира Костадинов да спасява Сглобката?

  1. Излиза точно в момента когато се навършват годините след които може да се поиска излизане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *