Костадинов обясни ще подкрепят ли друг кандидат за шеф на НС и възкликна: Вчера останах с впечатлението, че откриваме украинската Рада, а не нашето Народно събрание!

България отблизо

Всичко е възможно. Видяхте снощи, че ПП в десет без пет оттеглят кандидата си. Изглеждаха доста неадекватно, като деца, на които се е скарала класната ръководителка. Личеше си, че правят нещо, което не желаят да правят. Нищо чудно да видим нещо подобно от ГЕРБ. Явно има сили, които са по-влиятелни от тях в нашата политика. 

 

Това заяви в ефира на Нова тв лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, коментирайки провала на депутатите вчера да изберат председател на НС и решението на ПП да оттеглят своя кандидат.

„Не виждам големи различия между представителите на ГЕРБ, ДПС, БСП, на другите политически партии, защото те говориха едно и също. Те имат лични противоречия само, не и принципни, затова не разбирам какъв им е проблемът.

Вчера всички се кълняха в евроатлантчиеските ценности, говориха повече за Украйна, отколкото за България, останах с впечатлението, че откриваме Украинската рада, а не Народното събрание“, каза още той.

„Предложили сме консенсусна фигура, тя показа, че може да обединява в работата си в правната комисия. Няма как да подкрепим, който и да е друг кандидат, защото имаме идеологически различия с тези хора. Имаме различни ценности с тях. Ще предадем собствените си избиратели. Не очаквайте това от нас“, каза Костадинов, коментирайки кой кандидат „Възраждане“ би могла да подкрепи.

„Много често се спекулира с темата златен пръст, вчера им казах на всички останали, че всеки от тях е златен пръст и всеки да си прецени ходовете си. С оттеглянето на кандидата си ПП се превърна в златен пръст на ГЕРБ, това е някаква си тяхна вътрешна евроатлантическа свада“, добави той.

„Вчера гласувахме принципно против единия, и против другия кандидат. Ако ГЕРБ си оттеглят кандидата, ще постъпим по същия начин. За нас личностите в политиката са на второ място след политиките.

Няма как да подкрепим различен човек под същото знаме. Аз като представител на четвърт милион избиратели казвам, че нашите представители не искат да подкрепим който и да е друг. Направили сме допитване“, разкри Костадинов.

„Не, няма да бъдем златно краче и да излезем от зала, категоричен бе Костадинов. Вчера Български възход не се регистрира при едно от гласуванията. Сега ще гледаме появата на много златни пръсти. Някои вчера твърдяха много инфантилно как те били опозиция, пък други управляващи. Няма нито опозиция, нито управляващ, всеки потенциално може да бъде едно от двете“, коментира лидерът на „Възраждане“.

Костадинов припомни, че още от самото начало партията му е говорила, че парламентът е мъртво роден. „Българският народ произнесе смъртна присъда на държавата ни. И на следващите избори още по-малко хора ще отидат да гласуват“, предупреди той.

„Тези хора в парламента са част от проблема. Всичко това, което говорите , е създадено от тях като проблеми. Очаквате ли те да ги решат, те само ще ги задълбочат, като ни вкарат от война. Затова е натискът в момента за съставяне на правителство“, каза още Костадинов. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *