Костадинов поиска бързи нови избори: Този парламент е мъртво роден

България отблизо

„Парламентарната група „Възраждане“ номинира най-добрия кандидат Петър Петров за председател на 48-ото Народно събрание“ – това каза за БТА председателят на Костадин Костадинов. По думите му цялата парламентарна група на застава зад номинацията на Петров.

По думите му той ще бъде много добър председател на Народното събрание (НС), „защото човекът, който застане отпред, трябва да е преди всичко този, който създава ред и работен, ползотворен режим, нещо което е изключително трудно и не се отдава на всеки“.

Костадинов изтъкна, че освен дипломатичност, човекът, който застане отпред, трябва брилянтно да познава, не само правилника за организацията и дейността на Народното събрание, но и законите на републиката, за да може в пленарната зала да не изпада в неудобни ситуации.

„Подобни ситуации, в които председателят на законотворческия орган на републиката, да не е наясно със законите на страната, са се случвали назад във времето“, допълни той.

Относно работата на 48-ото НС, Костадинов посочи, че и този парламент е „мъртво роден“.

„Колкото по-бързо приключат мъките му и отидем на нови избори, толкова по-добре“, добави лидерът на „Възраждане“.

Освен Петър Петров, за поста председател на 48-ото Народно събрание, най-голямата парламентарна група в 48-ото НС ГЕРБ-СДС издига Росен Желязков, втората по численост парламентарна група „Продължаваме Промяната“ номинира председателя на 47-ото Народно събрание – Никола Минчев.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *