Борисов нахока поредния си член и го посъветва как да ходи до… тоалетната. Аз властта няма да дам!

България отблизо

„Ние в такава коалиция можем да влезем само, за да потърсим начини да се излезе от кризата“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг пред медиите.

„Две години не сме в управлението. Къде са им парите, къде им е брутният вътрешен продукт. „Продължаваме промяната“ използват едни и същи похвати, за да избегнат въпроса как ще се управлява“, каза още Борисов.

 

„Знам, че се чувствате победители, но българският народ не ни е отредил да управляваме самостоятелно. Днес за пореден път България излиза на финансовите пазари. Лихвата от 4,70 днес е 5,65 на дълг от 180 млн.. А са ни необходими над 5 милиарда. Това е дъгова спирала. 18,7%  е инфлацията. Хората усещат над 100%. Финансовият министър е изпуснал всичките тези параметри. И тя няма нищо общо с войната“, поясни Борисов.

„Как ще правите бюджет, който няма кой да го изпълни. 2 г. ние не сме в управлението. Лети всичко надолу. Те използват една и съща хватка, за да избягат от разговор как може да се управлява.

Дефицитът е по-голям със 106%. Или това е 126,6% по-висок от мастърстките критерии. Затова те казват ГЕРБ да си направи правителство. Ние казахме, че в такава коалиция можем да влизаме само, ако има национално съгласие за излизане от кризата. Накъде водите държавата. Няма смисъл да се говори за първи, втори и трети мандат.

Това не е честно към народа, да се губи време. Няма да е честно ние да правим правителство на малцинството. Да правим с втория мандат, който също няма да е подкрепен. След това да се залъгваме с третия мандат. Ако преди връчване на мандата не успеете да договорите, няма смисъл. Вместо да се продължава с тази агония, да отиваме на избори“, поясни Борисов.

„Днес Ананиев се изпуснал. Казал, че трябва да подкрепим втория мандат.  Така му дошло. На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпуска. Мерете си приказките. Когато говорите нещо, обяснявайте защо го правите“, ядоса се Борисов. 

„Те се самосвалиха. Слави Трифонов всеки ден им говореше за корупцията. Но все пак има хора, които ги харесват ПП. Вчера най-добронамарено отидохме на среща с БСП.

Само чуваме какво безплатно ще се предлага. 2 г. чакаме едно нещо по-добре направено от нас. Днес Белокопитово пуснаха. Нали го няма, какво откриваш. И на тях им неудобно – не е лесно да се правиш на маймуна. Има възможности да се спре летенето надолу. Тактиката на Асен Василев е „ГЕРБ ни свали“.

Не, Слави Трифонов и Гроздан Караджов ви свалиха. При тези ще имаме 5 млрд. лв. лихви. Това са две магистрали „Хемус“. 5 млрд. лв. повече ще платим на банкерите. И те са давали банкет, че са втори. Ние им оставихме 12 млрд. лв. фискален резерв. Ако тези пари ги имаше сега в бюджета, веднага на малцинство правителство. Българите не можаха да разберат какво са причинили тези хора.

Затова разговорите трябва да минават през финанси. Апелирам да предложите на останалите партии да се приеме закон, който да удължи действието на този бюджет. И служебното правителство да има възможност да плати пенсиите. Щам ще си играем, ние ще поискаме 30% увеличение на пенсиите.

Нито липсва сила, нито самочувствие. Въпреки стъргането, лъжите и измами, народът ни нареди първи. Хората ни казаха: „Съберете си по идеи, направете нещо, за да спасите народа. Съчетайте младост, сила“. Много е важно в парламента да не се отвръща на провокациите“, каза Борисов.

„Изборите свършиха. А някои продължават да се упражняват върху парапета. Не това е най-важното. Всички са вперили очи в нас. Покажете, че съединението прави силата“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *