Костадинов: Ще свалим правителството, но няма да пуснем оръжие за Украйна!

България отблизо

Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“, изрази в кулоарите на парламента тревога от организираните „украински“ събития в България и от исканите от ДБ консултации за предоставяне на оръжие за Украйна. Според него и сега България праща оръжие в Украйна, като разтоварва оръжие на румънско-украинската граница. Вече 10 дни министър Корнелия Нинова не давала отговор по този въпрос.

Затова от „Възраждане“ организират нов антивоенен протест срещу пълзящата окупация на българската територия на 6 април. Протестът няма да е еднократен. „Ще свалим правителството с всички възможни средства, но няма да допуснем България да участва във военния конфликт“, закани се лидерът на „Възраждане“.

Костадинов припомни изказването си от трибуната на парламента, че нито Кирил Петков, нито министър Теодора Генчовска правят нещо за евакуирането на българите, които са блокирани на пристанището в Мариупол с кораба си „Царевна“. Седемнадесет души, според него, са държани като заложници от Украйна.

От ПП обясниха, че корабът е под панамски флаг, има пробойна над ватерлинията и няма влекачи, които могат да го изведат от пристанището. Костадинов бе уличен в риторика в интерес на чужда държава. Цончо Ганев от „Възраждане“ припомни, че Кирил Петков е лъгал директно, че моряците са евакуирани, докато жените им са разговаряли с тях по телефона, при все че те са на борда.

Управляват ни национални предатели, каза Костадинов. Правителството не прави разлика между панамски и малтийски флаг, между акватория и екватория. По никакъв начин няма да допуснем въвличането на България във войната. Затова призоваваме всички пред Народното събрание, за да не допуснем това марионетно правителство да ни вкара във войната, каза Костадинов.

Ако обсъждаме статуси във Фейсбук, скоро ще обсъждаме и статуси в Инстаграм. Защо никой не се скандализира от постовете на бившия външен министър Соломон Паси, каза Костадинов. Сегашната министърка на правосъдието разглеждала преди три години защо „Възраждане“ пуска постове срещу Зеленски.

Притеснява ви шеговитият коментар на Гунчева, а не ви притеснява, че зам.-председател на Народното събрание призовава да се прати оръжие за Украйна, каза Костадинов.

Вчера е товарено оръжие от Пета армия в Сливен, пуснали сме снимки, каза Костадинов. Официално това оръжие не било за Украйна. Но затова се мълчало. Това бил актуалният дневен ред.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *