Красен Станчев: Намалете пенсиите и оставете хората да се оправят сами! Така ще спасим бюджета!

България отблизо

Казах, че пенсиите трябва да се намалят, ако нещата с коронакризата се влошат. Слава Богу това не се случва, но за увеличение на пенсиите трябва да се мисли след март догодина.

Това каза икономистът доц. Красен Станчев по повод темата за увеличението на пенсиите. „Дефицитът в бюджета е над 1 млрд. лева. Има намаляване и на приходите в НОИ с минимум 30% от началото на пандемията. Всичко може да си говорим и да напишем, дори и минимална пенсия 1000 лева. В началото ще има пари, но после ще се хванем за главите, защото правителството ще напечата едни пари, ще се вдигне инфлацията и тези пари ще бъдат издухани през комина. Ще стане като февруари 1997 година“, прогнозира той. „Всяко едно правителство харчи като за последно в края на мандата си и сегашното не се различава. В момента върви едно предизборно купуване на гласове, дават се пари за всички и всичко. Това не се знае как ще свърши и може да доведе до сериозни проблеми във фиска на държавата. Отново ще повторя, че може да се стигне до ситуацията от началото на 1997 година – държавата да фалира.

Говори се, че трябва да се отложи плащането на някои данъци, но това трябваше да се направи още в началото на пандемията. В момента това може да се приложи за коропоративните данъци и да се оставят хората да се оправят сами“, каза още доц. Станчев.

loading...

Tagged

3 thoughts on “Красен Станчев: Намалете пенсиите и оставете хората да се оправят сами! Така ще спасим бюджета!

  1. Г-Н СТАНЧЕВ, ТАЗИ НАША МАЛКА „КИТНА ДЪРЖАВА“ ТАЙНИ НЯМА !!! ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ВАС !!! ТОВА,ЧЕ СТАНАХТЕ ТЕЛЕВИЗИОННА ЗВЕЗДА ИМА СВОЕТО ОБЯСНЕНИЕ. ..ВИЕ СЪЩО СЕ СТРАХУВАТЕ ЗА „КОКАЛА“ …ЗА ТОВА, НЕ ПИШЕТЕ ЦИНИЗМИ !!! . ИМА ЕДНА ПРЕКРАСНА ПОГОВОРКА ,ТОЧНО ЗА ВАС : “ И НИЕ БЯХМЕ КАТО ВАС И ВИЕ ЩЕ СТАНЕТЕ КАТО НАС“ !!!!

  2. Браво бе, умник! Само това ли можа да сътвори гениалния ти мозък.Загрижил си се за бюджеталЗащо не проедложи на пример, депутатите да си намалят заплатите, командировките , до ползват личните си автомобили, да се на мали смешно раздутата администрация по министерства, а защо не и броя на депутатителНай-добре да излязат в неплатена отпуска, докато продължи проблема с Корона вирусалТака щесе спести за бюджета!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *