Кремъл: Самолетът на Пригожин може да е свален умишлено

Свят

Кремъл заяви днес, че в разследването на самолетната катастрофа, в която загинаха собственикът на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин и още деветима души, е включена възможността тя да е била умишлено причинена, предаде Ройтерс.

„Очевидно е, че се разглеждат различни версии, включително и версията за – знаете за какво говоря – преднамерена жестокост“, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти.

Той допълни, че разследването на самолетната катастрофа е работа на Русия и не би могло въобще на дневен ред да стои въпросът за международно разследване, предаде БТА.

Дмитрий Песков заяви, че извършителите и поръчителите ще понесат своята отговорност, когато бъдат открити от разследващите органи на Руската федерация.

Бизнес самолет „Ембраер Легаси 600“, на борда на който бяха Евгений Пригожин, заместниците му във „Вагнер“ Дмитрий Уткин и Валерий Чекалов, както още четирима пътници, двама пилоти и една стюардеса, се разби на 23 август в Тверска област, минути след като бе излетял от Москва за Санкт Петербург, като падна внезапно.

Нямаше оцелели, а самоличността на хората на борда бе потвърдена с ДНК тестове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *