Боян Чуков разкри кой е убил Пригожин и какво става с войната в Украйна

Свят

Частната военна компания „Вагнер“ загуби своя лидер и е възможно организацията да претърпи трусове.

„Пригожин се превръща в един проблем за Русия, тъй като вървят два мита. Единият е черен – той e предател, заяви, че войната е постановка. Другият е светъл – емблемата на „Вагнер“ включи и думата справедливост. Защото големият проблем на руското общество е, че все още справедливостта не е възстановена. Има голяма разлика между богатите и бедните. А хората в Русия не желаят страната да зависи от прищевките на олигарсите. Обществото иска силна държава и висок стандарт на живот за хората.

Пригожин постави остър въпрос – трябва ли руските войници да умират заради интересите на руските олигарси? Той обяви официално, че няма намерения да сваля властта и каза, че отива само, за да залови Герасимов и Шойгу. Шойгу е непоклатим, а Герасимов изчезна. Най-вероятно ще му се случи нещо. В тези времена има богата палитра от версии за нечия смърт. Хубав или лош, Пригожин е герой на Руската федерация и на него му се полага достойно погребение като на герой. Либералната част от олигарсите, обаче, не желае това, а патриотично настроените го искат. В крайна сметка Путин ще реши“, това се разбра от думите на международния анализатор Боян Чуков в студиото на „Денят ON AIR“.

Той сподели, че последните анализи показват, че смъртта на Пригожин е британско-френско-украинска комбинация. Гостът заяви, че Украйна няма ресурсите да извърши такова нещо и допълни, че според непотвърдена информация, самолетът на Пригожин е имал проблеми с охладителната инсталация и с тях се е занимавала френска фирма. Чуков е категоричен, че е имало взрив, който е бил поставен в самолета.

Той обвърза смъртта на Пригожин със срещата на БРИКС, тъй като двете събития се случиха в един и същи ден. По този начин, каза анализаторът, вместо за решенията на БРИКС, които интересуват целия свят, се заговори за Пригожин.

„Всички заговориха за Пригожин. В Йоханесбург се случи това, което предвиждаха експертите. Всички са обединени за дедоларизация на света. Под това мото действат всички държави, и процесите вървят много бързо. Те никога не са искали да създадат обща валута, защото икономическият дневен ред на държавите е различен. Те ще имат парична единица, но тя ще бъде като преводната рубла. С нея ще оперират само банките, а разплащанията между държавите ще вървят в националните валути“, коментира международният анализатор в ефира на Bulgaria ON AIR.

В края на разговора гостът заяви, че САЩ експлоатират света и на това се е крепяла досега така наречената американска мечта. Боян Чуков даде и пример.

„Товари се един кораб с нефт и по пътя десетки пъти той сменя своя собственик. Десетки пъти се продава и се купува този нефт. Всички тези сделки и разплащания, които са в долари минават през американските банки и им се плаща комисионна. Щом използвате долара, вие плащате данък на САЩ. Скоро обаче това ще приключи“, допълни той.

А войната в Украйна скоро ще тръгне със зашеметяващи темпове.

Източник ДНЕС.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *