Крилати ракети Калибър изпепелиха военни центрове на ВСУ! Ето каква е причината!

Свят

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че е използвало високоточни оръжия, за да удари тренировъчни центрове на украинската армия в Черниговска, Житомирска и Лвовска област, предадоха руски информационни агенции, цитирани от Ройтерс.

 

По-рано днес Украйна съобщи, че руски ракети са ударили украинската столица Киев.

ВМФ на Русия нанесе масиран удар с крилати ракети „Калибър“ по цели на Украйна. кадрите с изстрелването на ракетите от акваторията на Каспийско море впечатляват със своята кинематографичност.

Ударът е нанесен по територията на 169-и учебен център на сухопътните войски на Украйна в района на населения пункт Десна в Черниговска област, 199-и учебен център на десантно-щурмовите войски в района на Тетеревска в Житомирска област, а също и по 184-ти учебен център на въоръжените сили на Украйна в района на Старичи в Лвовска област.

Единият от поразените тренировъчни центрове е в близост до полската граница, съобщи Франс прес. Става дума за военния учебен център в района Старичи в Лвовска област, който е на тридесетина километра от границата с Полша.

65-а и 66-а мотопехотни бригади и 46-а аеромобилна бригада изцяло са изгубили своята боеспособност. Всичките тези подразделения са стратегически резерв на ВСУ.

Ето причината:

„Калибровката“ е предотвратила планираното прехвърляне на тези съединения в зоната на бойните действия в Донбас.  В съобщение руското военно ведомство допълва, че ударите са нанесени с високоточни оръжия на руските космически сили и с крилати ракети „Калибър“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *