Къщата в Барселона се продава! Вижте я и отвътре! На кого му припари под краката?

България отблизо
След затишието на БарселонаГейт и къщата, която беше свързана с името на премиера Бойко Борисов, испанският сайт “El Periodico” пусна нова порция подробности. Тузарският имот, заради който от февруари месец тече разследване за пране на пари, е бил пуснат за продажба.

Къщата в Барселона е на пазара за 2 950 000 евро – с почти половин милион е паднала първоначалната цена на имота.

 

“Къщата е на по-голяма надморска височина и всяка стая е с изглед към морето. Има частна охрана и система за сигурност. Тя разполага с четири етажа, седем бани и 8 паркоместа, асансьор, градина, басейн и прекрасна панорамна гледка към Барселона”, пише в рекламата на сайта на агенцията за недвижими имоти.

 

Тузарската къща Esplugues de Llobregat chalet стана повод за разследване от страна на Mossos d’Esquadra – полицията в каталуния и тамошната агенция за борба с корупцията. Повод за разследването са подозрения за международна престъпна група, занимаваща се с пране на пари, която се свърза и с премиера Бойко Борисов, пишат от “El Periodico” . Той обаче отрече, а скандалът бързо затихна.

 

След месеци глухота обаче изникнаха нови подробности около БарселонаГейт – къщата мистериозно се появи на страницата на сайт за недвижими имоти, а цената на тузарската къща е паднала с 450 хиляди евро.

 

Къщата търси нов собственик. От 2013 г. тя се води на името на компанията Numin Invest SL – фирма, свързана с мрежа за пране на пари. Става дума за над 5 милиона евро, които са били “инжектирани” в Каталуния през последните няколко години, твърдят властите в областта. По-късно имотът е купен за 3 милиона евро, но истинският и собственик и съответно мажоритарен партньор в компанията е Александър Чавсев, свързан с компанията “Лукойл”. Продажбата има връзка и с името Борислава Йовчева – бивш български модел, чиято връзка с премиера Борисов е обект на анализ от полицията. ФрогНюз обаче припомня, че Борисов отрича каквато и да било връзка с дамата.

 

Доказателства на каталунската полиция разкриват, че Йовчева, семейството й и нейната дъщеря са живели в къщата до края на 2019 г., когато скандалът тепърва започва да набира мощ. Според разследващите бившият модел движи и луксозен магазин за дрехи в Барселона, която пък принадлежи на друга компания – EMA BGS SL, свързана с пране на пари.

 

През февруари обаче, след като медиите разпространяват информация за разследването, магазинът изненадващо затваря врати, а агенция за недвижими имоти слага табела, че обектът се продава. Същото се случва сега и с къщата в Барселона, пишат от сайта Фрогнюз.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *