Луд скандал в парламента, стигна се до безредици и обиди, заради …предателство

България отблизо

Заради безредици в парламента председателят на 48-ото Народно събрание (НС) Вежди Рашидов даде 15 минутна почивка. До това се стигна, след като куп депутати наскачаха от местата си и се отправиха към трибуната.

 

 

Имаше куп словесни атаки, а за малко да се стигне и до физическа саморазправа.

Причината бе декларация на „Възраждане“. А темата й беше за закриването на въглищните ни централи.

„Вчера чухме поредната лъжа на Кирил Петков, който днес отново не е на работа, а след това станахме свидетели на скандал между две бивши управляващи партии“, захапа опонентите си от ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ (ПП) Искра Михайлова.

„Ако Петков не знае какво означава това, хората от въглищните централи знаят“, продължи Михайлова, зачитайки текста от Плана за възстановяване от страница 113.

След това настана смут в залата.

На трибуната излезе Георги Гьоков от БСП.

Цончо Ганев от „Възраждане“ започна да му подвиква, а Гьоков се обърна към Вежди Рашидов: „Кой е тоя, дето ми подвиква?“. „Е, ваш колега е“, отговори му председателят Рашидов.

Иначе Гьоков изрази несъгласието си с казаното. Той обвини „Възраждане“, че приватизирали темата, която била национална.

Освен това не бил поканен. Цончо Ганев пък му опонира, че имал покана, но той не си бил прочел електронната поща.

„Колеги, моля да не се обиждане на години и на старост“, апелира Рашидов към депутатите, след като Ганев се обърна към Гьоков, че бил на преклонна възраст.

Веднага след това бе обявена почивка, докато се успокоят страстите.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *