Лукашенко: Готвим се да отговорим твърдо на всяка заплаха

Свят

Президентът на Беларус Александър Лукашенко посети граничния град Гродно и заяви, че страната ще отговори твърдо на всяка заплаха, въпреки че не иска да воюва, предава „Украинская правда“, като се позовава на съобщение в сайта на Лукашенко

„Не вярвайте на никого, че искаме да се бием. Готвим се да отговорим твърдо на всяка заплаха, говоря за това откровено. „Ако искате мир, гответе се за война“ – това не го измислих аз. Това е много правилно казано“, поясни държавният глава.

 

В същото време той подчерта, че Беларус извършва необходимата подготовка преди възможен конфликт – подготвя съответните части, доставя различни видове въоръжение и оборудване на войските.

„Ако оттам (от неприятелски страни – бел. от сайта на Лукашенко) някой вие и ни критикува, знайте: постъпваме правилно. Ако там започнат да ни хвалят, това е катастрофа“, коментира президентът, цитиран от „Фокус“.

Лукашенко също добави, че Беларус не заплашва никого: „Няма нужда да заплашваме никого. Не искаме чужда земя. Дай Боже да можем да обработваме тази, която имаме“.

Съобщава се, че Лукашенко е участвал в церемонията по полагането на капсула на строителната площадка на нова градска болница в граничния град Гродно и по този начин е дал „послание към страните, съседни на Беларус“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *