Лукашенко разкри докъде ще стигнат Русия и Беларус, ако САЩ продължават да подклаждат войната!

Свят

Президентът на Беларус Александър Лукашенко отправи предупреждение към украинските власти срещу опити за удари по руски градове, цитира думите му „Интерфакс“. Той също така заплаши, че страната му ще удари Киев, ако Украйна атакува беларуския град Мозир, където има разположена голяма руска военна база.

„Те ще разберат: ако ударят Мозир, тогава ние ще ударим Киев, без да влизаме в Украйна. Те трябва да разберат това. Но за да удариш, трябва да имаш с какво да удариш. „Ние го имаме!“- закани се беларуският президент.

„Украинците, Зеленски искат оръжия с голям обсег, за да ударят руски градове: Курск, Ростов, Орел, Белгород – съседни градове. Но, казах веднъж публично, това в никакъв случай не трябва да се прави. Защото Русия вече ще приложи нови оръжия и ще ги използва в Киев, по тези, които вземат решенията„, каза Лукашенко в петък по време на пътуване до Бобруйск. Думите му съобщава държавната агенция БелТА.

Лукашенко отбеляза, че Русия все още използва конвенционални оръжия. Беларуският президент обаче напомни, че Русия има достатъчно други оръжия. „Затова украинците все още малко се страхуват. Но това не зависи от тях – всичко зависи от това докъде американците ще ги тласнат към тази война“, предположи той.

„Вчера Байдън обяви, че ще превеждат по милиард и половина долара на Украйна всеки месец. За какво? За войната. Следователно това е само началото“, каза Лукашенко.

Той изрази увереност, че причината за активните действия на световните сили в Украйна е „преразпределение на света“. „Американците чувстват, че губят, но не искат да губят, искат това цялото богатство да е тяхно. Искат да са на върха и да управляват целия свят“, каза президентът.

Малка Беларус е в състояние да противостои на най-големите държави. Това заяви през май президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща в Министерството на отбраната по въпросите на гарантирането на военна сигурност, предаде тогава официалната беларуска телеграфна БелТА.

Според президента по принцип се смята, че е трудно да се води борба с онези държави, които имат не само военна мощ, но и голямо население. „Днес обаче изходът от военните действия вече не зависи от този фактор, както преди,“ обърна внимание главнокомандващият.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *