Невероятно: Путин и Лукашенко дават старт на новата съюзна държава! Западът бесен!

Свят

И руският президент Владимир Путин и беларуският президент Александър Лукашенко заявиха неведнъж и днес и преди, че връщане към стария Съветски съюз няма да има, но ще има нещо друго, предаде ДПА.

„С  Путин не сме толкова глупави, за да използваме остарели методи като бившия СССР. Ние, казвам аз, постигаме такова единство между две независими страни, че хората ще се учат от нас, от нашия опит,“ заяви беларуският президент, цитиран от държавната информационна агенция БелТА, в град Владивосток, в Далечния изток на Русия.

И наистина, държавните ръководства на Русия и Беларус подготвят нещо друго, което досега Западът наричаше възстановяване на Съветския съюз. С тази разлика, че то не е. В Русия го наричат „съюзна държава“, в Беларус са по-предпазливи и го наричат „съюз между независими страни“. Но каквото и да е името, същината е, че както казва Лукашенко, Русия и Беларус постигат такова ниво на единство и взаимодействие между икономиките и отбранителните мощности, че те на практика действат като една икономика и една отбрана. Само вземете имената на двете държави – Русия и Беларус. Та това са две Русии в две държави, защо да не си взаимодействат?!.

С други думи икономиките и отбранителните мощности на двете държави взаимно се допълват и обогатяват, за да постигнат ново качество. Да станат нова, много по-мощна икономика и нова много по-мощна отбрана.

Това разбира се, никак не се харесва на Запада и западните медии и политици обвиняват двамата президенти в какви ли не замисли. Но, каквото и да говорят, Западът пропусна своя шанс като се опита да организира цветна революция в Беларус и да смени Лукашенко. Така обаче, само го уплаши и го тласна към много по-тесен съюз с Русия. И заради това стана възможно много по-бързото даването на началото или старта на новата съюзна държава.

В контраст с думите на Лукашенко, западните политически наблюдатели смятат, че възможността Беларус да влезе в състава на Руската федерация, е напълно реална, отбелязва ДПА.

А и Западът продължава да налива масло в огъня като многократно обвиняваше Владимир Путин, че иска да възроди Съветския съюз, който се разпадна преди 30 години. Руският президент отрича да има такива планове, припомня ДПА.

Припомняме, че по покана на Путин, Лукашенко сега е на посещение в руския Далечен изток. А Беларус е важен съюзник на Русия във войната с Украйна, посочва ДПА.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *