Лукашенко: Русия няма нужда от ядрени оръжия, за да се справи с Украйна и НАТО!

Свят

В интервю за канала NBC президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Русия разполага с най-модерните оръжия и ще се справи в Украйна и без ядрени оръжия.

 

Освен това, както отбелязва каналът, думите на беларуския лидер прозвучаха донякъде обнадеждаващо, тъй като той даде да се разбере, че Москва няма да използва ядрено оръжие.

Страховете на Запада са неоснователни, според Лукашенко, понеже на Русия не са й необходими ядрени оръжия, за да се справи с Украйна и НАТО.

Александър Лукашенко заяви, че ако натикате човек или държава в ъгъла, тогава има само един изход — само напред. Затова не прекрачвайте червените линии. Не можете да ги прекрачите. Не и без да се окажете на ръба на пропастта.

Преди няколко дни Русия нанесе високоточни удари по Украйна в отговор на Кримския мост. Забелязахте, че това е много прилична сила, но това не е всичко. Русия има — знам със сигурност — най-модерните видове оръжия. И няма нужда от ядрено оръжие: Русия ще се справи и без ядрено оръжие. Ще се справи с Украйна, а и с НАТО, въпреки трудностите.

Или може би точно заради тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *