Марешки: Някой трябваше да покаже на президента къде му е мястото и това бях аз!

България отблизо

„Кой му дърпа конците на Румен Радев и му натиска копчетата? Този въпрос е важен“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод консултациите при президента във връзка с парламентарните избори.  „Не говоря безсмислени неща. Това за мен е един безсмислен мандат. В правомощията на президента не е да прави промени в Изборния кодекс. В неговите правомощия е да насрочи дата за изборите”, категоричен е той. Марешки коментира и твърдението, че се е обърнал като фурнаджийска лопата относно датата за изборите.  „Когато през декември беше обявена датата, знаете какви бяха резултатите от пандемията – много починали, ръст на заразените, затворихме държавата. Сега сме средата на януари. Всичко върви към затихване. Здравните власти, които отговарят за тези проблеми, казват, че са готови за конституционно обявената дата – първата възможна – 28 март.

Трябва да говорим по същество. След като сме преживели едно затваряне и ситуацията е спокойна, е редно вота да се проведе на по-ранната дата. Единствено здравето и  живота на хората има значение”, посочи той. „Нивото на разговора падна много при президента, явно това му е нивото.

В една такава изява паднаха маските и всички го видяха с истинското му лице – един изнервен човек, който не може да чува чуждото мнение. Аз не съм му служител да ми заповядва, той взе да тропа по масата / Кога и защо никой не видя такова нещо?!/.

Свикнал е някой да взима нещо, за да прави нещо. Явно това е неговият стил“, добави бизнесменът.  Въобще не мисля за президентски избори, подчерта лидерът на „Воля“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *