Марин льо Пен: Украйна не може да победи Русия!

Свят

Според лидера на парламентарната партията „Национално събрание“ „нито един военен експерт не може да каже, че Украйна е способна да спечели военни действия срещу Русия“

Лидерът на парламентарната фракция на френската партия „Национален рали“ Марин Льо Пен е убедена, че украинският конфликт може да бъде разрешен само по дипломатически път.

„Ако Украйна си мисли, че има военно решение, сигурна съм, че греши“, каза тя в ефира на телевизионния канал BFM в неделя. Трябва да потърсим дипломатическо решение.“ Според нея „никой военен експерт не може да каже, че Украйна е способна да спечели военни действия срещу Русия“.

Льо Пен заяви също, че френският президент Еманюел Макрон предприема стъпки за намиране на мирно решение на конфликта. Тя обаче осъди публикуването на части от разговорите му с руския президент Владимир Путин, като отбеляза, че това „не е добре за диалога“.

Освен това лидерът на „Национален съюз“ се изказа отрицателно за антируските мерки. „Санкциите вредят на самите французи и само правят Русия по-богата“, каза тя.

-рано Макрон заяви, че е готов да продължи разговорите с Путин. По негови изчисления през последните шест месеца той е посветил повече от 100 часа на разговори с руския си колега.

От своя страна министърът на въоръжените сили на Франция Себастиан Лекорньо заяви, че неговото ведомство продължава да поддържа контакти с руското министерство на отбраната. „Ние не сме във война с Русия. Контактите с военни и цивилни служители продължават, не можеш напълно да блокираш каналите за комуникация с Москва“, каза той в интервю за неделния вестник Le Journal du Dimanche.

Източник: tass.ru

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *