Руската армия подготвя мащабно настъпление ето в какви важни направления!

Свят

Руските войски планират мащабно настъпление от Изюм до Славянск и Краматорск, а след това към Харков, Одеса и Днепропетровск. Ненапразно те сега съсредоточават сили в тези направления.

Когато най-боеспособните сили на украинските въоръжени сили в Донбас рухнат, тогава нищо няма да може да спре руското настъпление.

Това стана ясно от думите на украинския военен експерт и координатор на групата за информационна съпротива Константин Машовец, пише ArmyInform.

 

Според Машовец руските войски южно от Изюм сега се прегрупират. Нанасят се масирани артилерийски удари по позициите на украинската отбрана. Също така руснаците имат малък тактически успех в района на Мазановка (отбелязано на картата).

Военният кореспондент на Известия Денис Кулага  показа артилерийски дуел срещу въоръжените сили на Украйна в северната част на ДНР.

„Намираме се в околностите на село Покровское, където нашите батареи се опитват да подавят огневите точки на въоръжените сили на Украйна“, каза кореспондентът.

Руските самоходни оръдия постоянно променят позициите си. Пехотата, която трябва да се закрепи в Покровка, всеки час извиква огнева подкрепа.

„Важно е между звуците на излизане и директното попадение да има не повече от две секунди“, отбелязва кореспондентът.

Веднага след разгрома на позициите на въоръжените сили на Украйна има промяна на посоката към нови координати.

Артемовск (известен още като Бахмут) е ключова цел за съюзническите сили. Освобождаването на тази територия ще позволи да се спрат атаките на въоръжените сили на Украйна срещу мирните градове на Донецката народна република като Горловка и Стаханов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *