Мария Габриел захапа Йотова: Аз не съм „Б“ отбор, а достоен бъдещ министър-председател

България отблизо

Виждаме устойчивост и стабилност в страната, защото изпълнителна и законодателна власт работят, говорят си и споделят общи приоритети.

 

Така вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че Министерският съвет е „Б“ отборът, а важните решения взимат председатели на парламентарни групи.

 

Това е отборът на България, който споделя общи ценности и отбелязва общи резултати заедно в парламента и в изпълнителната власт – това е начинът, по който виждам аз страната, посочи още Мария Габриел.

 

На въпрос готова ли е вече с екипа си след ротацията, тя отново подчерта, че с акад. Денков са на една и съща позиция и че тепърва предстоят разговори. Според нея, ще се направи оценка на работата на всеки министър и на изпълнението на заложените задачи в управленската програма. По думите ѝ, има достатъчно време до ротацията, а до тогава трябва да се даде възможност на министрите да вършат своята работа.

 

На въпрос на БНТ има ли вече яснота в некоалицията кой ще поеме поста външен министър и дали самата Габриел няма да остане на него, тя отново каза, че към момента няма да коментира имена на министри и да дава каквито и да било индикации. Подчерта, че и за нея сега е най-важно да продължи спокойно да върши работата си като външен министър.

 

Относно съдбата на нашите моряци, въпреки заявленията от вчера, че те са приети по-скоро като гости, отколкото като пленници, вицепремиерът Габриел заяви:

 

„Промяна няма, от ден първи и ситуационният център, и екипът в МВнР, заедно със службите в България, и с международните партньори следят ситуацията отблизо. Ние можем само да сме благодарни за доброто отношение и е важно наистина в този момент да запазим дискретност, за да може да си дадем шанс нашите, българските моряци да ги видим отново в страната.“

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *