Мария Захарова нарече германските генерали „гадни копилета“

Свят

Русия разкритикува германските офицери, обсъждали доставки на ракети „Таурус“ за Украйна и потенциални удари на Киев срещу Кримския мост, запис от чиито разговор бе излъчен по руската телевизия Ар Ти, предаде Ройтерс.

Говорителката на руското външно министерство нарече високопоставените германски военни „гадни копилета“ с очевидна препратка към заглавието на филм на Куентин Тарантино от 2003 година.

Тя изтъкна, че входната точка на Кримския мост към територията на Крим е град Керч и припомни зверствата, извършени от нацистите на територията му срещу деца, на които са раздавали храна, отровена с калиев цианид, допълва ТАСС.

„Сега на площада пред училището в Керч има паметник на тези деца“, каза Захарова.

„Всеки германец трябва да знае какво са направили неговите предци на мястото, до което води точно този Кримски мост. И че сега, 80 години по-късно, има буквално едни такива гадни копилета, които си спомнят, както се казва, за доброто старо Луфтвафе, за неговия боен опит и мислят как отново да донесат беда, ужасна трагедия на хората, с които техните предци са се подигравали преди 80 години“, каза още говорителката на руското външно министерство. (БТА)

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *