Мария Захарова обяви НОВИ ДАННИ, свързани с „Новичок“! Ще се СМАЕТЕ от реакцията на Великобритания! Вижте ТУК!

Свят

Като потвърждение на статията, която публикувахме преди два дни, и която утвърждава, че отровното вещество „Новичок“ не съществува в Русия, сега ви информираме и за наличието на нови, съкрушителни за Запада данни, свързани с тази афера.

Официалният представител на руското Министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че отрова под названието „Новичок“ никога не е разработвана в Съветския съюз и в Руската федерация. Същото заяви след изборите съвсем накратко и руският президент Владимир Путин.

Нещо повече. Мария Захарова обяви на всеослушание, че с изследвания за създаване на отровно вещество „Новичок“ са се занимавали Великобритания, Швеция, Чехия, САЩ и Словакия.

По този повод, официалният представител на руското МВнР коментира, че именно в една от тези страни трябва да се търси веществото, с което са отровени бившия двоен шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

И сега следва интересното. Във връзка с това заявление на Мария Захарова, властите на Словакия, Чехия и Швеция реагираха незабавно. Докато правителствата на Великобритания и САЩ мълчат по този повод и досега.

Може би се страхуват, че ако посмеят да кажат нещо, Русия отново ще ги изобличи. Затова се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. С едно малко изключение, за което ще стане дума по-надолу.

Представителят на словашкото външно министерство категорично отрече вероятността Словакия да е свързана по какъвто и да било начин с това химическо оръжие.

Мартин Стропницки, министър на външните работи на Чехия също отрече каквато и да било причастност на страната му към разработката на такова отровно вещество.

Нещо подобно каза и министърът на външните работи на Швеция Марго Валстрьом. Тя заяви, че изобщо не може да се търси шведски произход на отровното вещество под названието „Новичок“.

Както казваме ние в България, когато човек е невинен, той много бързо и естествено реагира в своя защита и отхвърля обвиненията. И наистина, можем да вярваме на заявленията на Словакия, Чехия и Швеция, поради една проста причина. САЩ и Великобритания се погрижиха да ликвидират проектите за разработка на химически отрови и бойни отровни вещества, практически във всички държави на Европа и света.

И реално само САЩ и Великобритания останаха единствените, които не закриха своите химически лаборатории. И те продължиха да бълват смъртоносни отрови, предназначени за използване в бойна обстановка, както и за разни шпионски диверсии като отравянето на бившия полковник от ГРУ и бивш техен шпионин Скрипал, заедно с неговата дъщеря Юлия.

Именно по тази причина Великобритания и САЩ и досега не са реагирали на изявлението на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова. С изключение на това, че под сурдинка заявиха, как отровното вещество може да не е „Новичок“, а някакъв друг нервнопаралитичен газ, който руснаците може да са направили от торове и биомаса. Човек се чуди да се смее ли, да плаче ли, на тези постоянни британски „догадки“ и увъртания.

И нека си кажем истината. Не реагират, защото не смеят. Понеже не знаят какво още са им приготвили руснаците като изненада, която ще покаже на цял свят като бял ден, техните манипулации и откровено изопачаване на фактите. Както и това, че отровата за Скрипал и дъщеря му трябва да се търси в техните складове. И химически лаборатории.

Следователно може с голяма степен на увереност да се каже, че това отровно вещество, което британците наричат „Новичок“, може да се окаже производство на някоя от техните все още функциониращи химически лаборатории. Въпреки забраните, които самите те наложиха на цял свят.

А знаем, че заради обвинения в разработка и използване на химически оръжия бяха нападнати и разрушени от войските на САЩ и Великобритания, страни като Ирак, Афганистан, Либия, Сирия. Такива класически примери за наличие на двойни стандарти в политиката и действията на двете атлантически страни могат да се намерят по протежение на цялата им история.

Защото коварството, съчетано с наглост властва в техните действия и днес. Те обградиха цялата територия на Руската федерация с военни бази. А в същото време говорят непрекъснато за „агресивната“ Русия, чиито действия били „непредсказуеми“. Такава явна наглост светът до ден днешен не е виждал.

И точно заради това, вече никой в целия свят не вярва на двете лъжливи овчарчета. Нито на техните приказки, че Русия застрашавала света. Защото истинската опасност за човечеството се крие именно в политиките и действията на двете атлантически другарчета.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Мария Захарова обяви НОВИ ДАННИ, свързани с „Новичок“! Ще се СМАЕТЕ от реакцията на Великобритания! Вижте ТУК!

  1. То не било новичок,
    а парфюмът на терезка,
    смесен със анален сок
    вместо сока на березка.
    Мей се чуди сутринта:
    къде ми е парфюма
    Трампоний вместо комплименти
    я кастри:де ти бе ума!

  2. Лондон няма доказателства за „отравянето“ на Скрипалите. Но един от най- важните разработчици на Новичок, емигрант от бившият СССР, живее отдавна в САЩ. Той има няколко интервюта по телевизиите по света за инцидента и отр. вещество. Истината търсете след като гледате тези интервюта.Факт е също, че и други страни освен бившият ССР са произвеждали Новичак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *