Мария Захарова разби Запада: Шефовете на НАТО може да смятат Русия за враг, но народите на Европа я почитат като освободителка!

Свят

Изявленията на германския генерал Йорг Фолмер, ръководител на оперативното командване „Север“ от силите на НАТО в Европа са напълно безсмислени и безотговорни.

Днешните напъни на Северноатлантическия алианс да уплаши Москва, показват, че блокът е забравил колко пъти Русия разгроми огромните западни армии. Шефовете на НАТО се правят, че са забравили кой донесе свобода на Европа по време на Втората световна война. Но народите помнят. И в цял свят уважават Русия като освободителка, въпреки приказките на една малка групичка хора за така наречената „руска заплаха“.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова написа това в събота на страницата си във Фейсбук.

В интервю, публикувано на 21 октомври, Фолмер заяви, че Руската федерация се опитва да въведе в противоречие НАТО и Швеция, а също така изрази мнение, че предвид общата история на страните от алианса, те не считат Русия за враг, но гледат на нея като на противник.

„Що се отнася до общата ни история, такива германски генерали трябва да я познават по-добре: страната ни беше враг на фашизма и нацизма.“ Алпите и Дунав помнят „кой донесе свобода на народите в Европа“, но шефовете на НАТО започнаха да говорят безсмислици в опитите си да принудят народите да повярват, че Западът сам се е освободил от от самия себе си“, подчерта Захарова.

Tagged

1 thought on “Мария Захарова разби Запада: Шефовете на НАТО може да смятат Русия за враг, но народите на Европа я почитат като освободителка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *