Ето как Екатерина Захариева нарече Сергей Лавров! И видео!

Свят

„Уважаеми господин министър, скъпи Сергей, благодаря за поканата. Наистина съм много щастлива, че съм тук точно тази година, когато честваме 140 години от дипломатическите отношения с Русия и 140 години от българската дипломатическа служба“.

Така започва изказването на българския вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева на срещата с руския външен министър Сергей Лавров в Москва.

С тези думи Екатерина Захариева не само нарича първият руски дипломат „скъпи Сергей“, но и което е по важно, признава, че българската дипломация възниква, благодарение на безкористната помощ на Русия. Понеже Русия не само освобождава България от турско робство, но и помага на младата държава да възстанови своите най-важни институции, между които е и българската дипломация.

Нещо повече. В своето приветствено слово Сергей Лавров отбелязва, че срещата става във време, когато честваме 140 годишнината от освобождението на България в резултат на Руско – турската война от 1877 – 1878 г. В своето слово – отговор на приветствието на Сергей Лавров обаче, Екатерина Захариева напълно съзнателно заяви, че ние честваме сега 140 годишнината от Руско – турската освободителна война.

Наистина тази война е освободителна за българския народ, но редица видни представители на ГЕРБ и техните социолози, политолози и антрополози отдавна отричат по различни начини, че Русия е наша освободителка. А самата Захариева, няколко седмици преди посещението си в Москва, започна „шпионски“ скандал, в който обвини русофилите, че били „агенти“ на Кремъл. Всъщност, хората от ръководството на „Национално движение Русофили“ и членовете на движението просто изразяваха своите виждания за бъдещето на България. И искаха това бъдеще да е свързано с Русия, а не със Запада.

И понеже това тяхно искане се споделя от огромното мнозинство  на българския народ, управляващите и техните западни ментори се уплашиха. И обвиниха абсолютно неоснователно председателя на русофилите Николай Малинов в…шпионаж. Само че самият Малинов никога не е имал достъп до конфиденциална информация, че да вземе да я предава на други държави. И то по простата причина, че той и движението „Русофили“ винаги са били опозиция на правителството и политическата линия, която то провежда.

Въпреки скандалите, които заформи, Захариева бе принудена да отиде в Москва и да целуне ръка на Сергей Лавров, не за друго, а защото идват избори. И на Борисовото правителство ще му трябват гласовете на избирателите, за да се задържи някак си още малко във властта. Тоест, нашите сегашни властници са готови на всичко в името на властта. Въпреки това, аз не отричам, че Борисов и Захариева също са българи, и също искат да имат повече и по-тесни отношения с Русия, а не със Запада. Но истината е, че парите и бъдещето на тези двамата са свързани с евроатлантиците. И западът ги е хванал здраво за гушите. Затова и те са принудени да заемат такава хлъзгава позиция, която е хем със Запада, хем с Русия.

Въпросът е докога Борисов ще може да стои на два стола?! И докога ще е удобен на своите господари?!

Това са двата най-важни въпроса. За него. И за България. Понеже, когато Борисов си отиде, ние искаме на негово място да застане човек, който милее за народа, а не за нарежданията на Запада. Това е!

Ето видеото, в което Захариева казва „Скъпи Сергей“!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *