Мария Захарова разкри какво ще стане с Вашингтон, ако продължи хибридната война срещу Русия

Свят

Все по-дълбокото навлизане на САЩ в конфликта в Украйна ще получи решителен отпор и ще се превърне в гръмко и унизително фиаско. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки приемането от Камарата на представителите на САЩ на законопроект за отпускане на средства на Украйна за военни нужди.

„В този контекст потвърждаваме, че действията на САЩ като действителна страна в конфликта ще получат безусловен и решителен отпор, а все по-дълбокото навлизане на Вашингтон в хибридна война срещу Русия ще доведе до същото гръмко и унизително фиаско на САЩ, както стана във Виетнам и Афганистан“, отбеляза Захарова.

Във всеки случай трескавите опити за спасяване на радикалисткия режим на украинския президент Владимир Зеленски са обречени на провал. Целите и задачите на специалната военна операция ще бъдат напълно постигнати“, подчерта дипломатът.

Според нея САЩ се занимават с банална кражба на руски активи, така че Киев да продължи да се бори до последния украинец и да извършва терористични атаки срещу Русия.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *